Deurne

“Deurne-Noord is dé toekomstplek van ‘t Stad”

Gemeenteraadslid en ondervoorzitter van het Antwerpse OCMW Axel Polis zal bij de districtsraadsverkiezingen de Open Vld Lijst in Deurne duwen. Polis wil vooral Deurne-Noord op de kaart zetten als een leefbare toekomstplek in de stad.

Bij de districtsraadsverkiezingen in Deurne zal gemeenteraadslid Axel Polis, die ook ondervoorzitter is van het Antwerpse OCMW, de Open Vld lijst duwen. Afgezien een passage in Berchem (waar hij ook even districtsschepen was), is Polis een geboren en getogen Deurnenaar.

Als lijstduwer wil hij naar eigen zeggen Deurne-Noord vertegenwoordigen op de Open Vld lijst, die door districtsschepen Freddy Lorent uit Deurne Zuid wordt getrokken. Volgens Polis, derde generatie Deurne-Noord, is het stadsdeel onterecht in een slecht daglicht gekomen de voorbije jaren.

Polis: “Ik ben de zoon van een kleine ondernemer in zonweringen die in de Gilmansstraat gevestigd was. Ik speelde op de stoep van de Ten Eeckhovelei bij m’n grootmoeder. Ik heb altijd graag gewoond en geleefd in Deurne-Noord maar ik heb de buurt wel zien veranderen. Als ik zie hoe Deurne-Noord in het nieuws komt met de drugsoorlog of als ik hoor hoe mensen spreken over Deurne-Noord, dan bloedt mijn hart.”

Polis blijft echter optimistisch en ziet veel potentieel in Deurne en Deurne-Noord in het bijzonder. Polis: “Ik was onlangs uitgenodigd op de opening van coworking space Park Residence aan de Turnhoutsebaan. Een niet voor de hand liggend initiatief, maar het toont voor mij aan dat over heel Deurne-Noord er zoveel plekken en mogelijkheden zijn om vernieuwende concepten uit te testen.”

De kersverse lijstduwer heeft daarom nog een hele rits voorstellen klaar die Deurne-Noord weer op de kaart moeten zetten. Om te beginnen wil Polis meer hippe en gezinsvriendelijke plekken in Deurne-Noord. Daarom stelt Polis voor om park Bremweide te herinrichten naar voorbeeld van Park Spoor Noord en er zomerbars en speelinfrastructuur te zetten zodat het geheel meer uitnodigend wordt, weliswaar met respect voor het originele ontwerp van befaamde tuinarchitect Wirtz. In een latere fase moet er van af het park een groene corridor worden gemaakt over het Bosuilplein tot aan het Bisschoppenhof.

Ook de Bisschoppenhoflaan moet volgens Polis aangepakt worden. In eerste instantie moet er een tram getrokken worden tot aan Krabbershoek. Polis wil echter de ganse Deurnese kanaalzone en buurt rond de Bisschoppenhoflaan aanpakken.

Polis: “De hele rand van Deurne-Noord met Merksem is ruimtelijk gezien een boeltje. We moeten ambitieus zijn en een toekomstbeeld uitwerken voor deze wijk. Met efficiënter ruimtegebruik is er plaats voor nieuwe en groene woonwijken tussen het kanaal en de Bisschoppenhoflaan. Als we heel deze zone een nieuwe toekomst kunnen geven, ben ik er 100% zeker van: Deurne-Noord is dé toekomstplek van ‘t Stad.”